SENTERET

Kim Son Quang Kung Fu

Kim Son Quang Kung Fu stammer opprinnelig fra Nord Shaolin og Sør Shaolin Kung Fu. Det har sine røtter helt tilbake til 1600-tallet fra en kinesisk general som hadde vært elev ved en av Shaolin skolene i Nord Kina. Etter han kom i konflikt med kongen på grunn av uenigheter i hvordan landet skulle drives, tok han med sin familie og flyttet til Sør Kina hvor han i flere år ble lært opp i Sør Shaolin Kung Fu. 

Mens Nord Shaolin hadde fokus på spark, hadde Sør Shaolin fokus på slagteknikker. 

I 1679 dro to generaler fra kinesiske hæren som også var uenig med Qing dynastiet med seg sine familier og soldater til Sør-Vietnam. Den førstnevnte generalen med sin familie blir med denne gruppen.

Når han kom til Vietnam fortsatte han å lære bort Kung Fu til sin familie. Dette gikk i arv fra far til sønn gjennom tiden. Mester Diep lærte denne kunsten fra sin onkel da hans far var mye bortreist. Etter at Mester Diep kom til Norge som flyktning fra Vietnamkrigen, begynte han for første gang å lære bort denne stilarten til noen utenfor familien, som en gave etter å ha blitt reddet nær døden i Stillehavet av et norsk skip.

Slik utviklet Kim Son Quang Kung Fu seg i Trondheim:

1980 - Mester Diep trente sammen med noen få venner i kjelleren hjemme i huset på Tiller, Trondheim.

1984 - Mester Diep traff tilfeldigvis på en venn med kung fu-bakgrunn og fikk jobb ved Trondheim helsestudio som kampsportinstruktør.

1986/87 - Mester Diep fikk tilbud om og begynte å jobbe ved Progym helsestudio som kampsportinstruktør, Mellomila, Trondeim.

1987/90 - Mester Diep og flere medlemmer bestemte seg for å starte opp Trondheim Kung Fu Klubb. De fant frem til nye lokaler på Møllenberg, i Kirkegata. Pågangen av nye medlemmer ble større enn ventet. Det ble etter hvert for liten plass til alle.

17.Mai 1991 - Trondheim Kung-Fu klubb fikk første premie for beste borgertog i Trondheim. Premien var på 7000,- kr og medalje.

1990/95 - Mester Diep gikk ut på leting etter nye og større lokaler. Klubben flyttet til Ila, i Mellomila, Trondheim. Det ble storstilt dugnad og 650 m2 lokaler ble tilpasset kung fu-trening. Klubben ble en av de største kampsportsentrene i Norge. Klubben måtte imidlertidig flytte etter fem år. Huseier ville bruke bygget til boliger.

1996/97- Klubben flyttet treningen til Nidarøhallene (Spektrum), Trondheim. Mester Diep ønsket bedre treningsforhold for sin kung fu klubb, og fortsatte å søke etter andre lokaler til trening.

1998/2003 - Mester Diep tok med seg klubben og flyttet til Lade, i jarleveien, Trondheim. Det var igjen en storstilt dugnad for å tilpasse lokalene til kung fu-trening. Etter seks år ville huseier omdisponere lokalene. Klubben var igjen på flyttefot.

2005 og fremdeles - Mester Diep kom over et byggeprosjekt i sentrum av Trondheim, i Prinsens gt. 61. Avtalene om lokalet gikk i boks. Ny storstilt dugnad i klubben ble gjennomført for å tilpasse lokalene til kung fu-trening. For første gang i historien kan senteret være trygg på varige lokaler.