Kung Fu for de med redusert fysikk

14.02.2022

Har du en sykdom, skade eller noe annet som gjør at hverdagen byr på ekstra utfordringer? Og at det å lære og trene "kampkunst" virker uoverkommelig? Isåfall, gjerne les videre.

Hvis man ser tilbake i historien, så ble Kung Fu utviklet for at buddhistiske munker i større grad skulle holde ut sin daglige meditasjon, ved å styrke både den fysiske og mentale kapasiteten. Med tiden har også Kung Fu utviklet seg i takt med kinesisk medisin, da begge deler i stor grad har omhandlet kunnskap rundt anatomi og fysiologi, og sådan har også Kung Fu hatt en direkte utvikling mot å både forhindre og lindre kropp og sjel på allerede oppståtte skader og sykdommer. 

Kunsten er et resultat av menneskets behov gjennom årtusener for å overleve. Enten det er krig, katastrofer, sult, sykdom eller andre farer. Reiser man til Kina i dag, vil man finne store ansamlinger av pensjonister som trener Kung Fu på morgenkvisten, men på en annen måte enn det man normalt forbinder med Kung Fu trening. 

Kung Fu er like populært blandt den eldre garde som den yngre garde når det kommer til utbyttet i å øke livskvalitet for mennesker gjennom daglig mosjon og trening.

Etter å ha fått flere forespørsler fra ulike mennesker som gjerne vil lære seg Kung Fu, men som samtidig ikke har de normale fysiske forutsetningene som skal til for å bli med under vanlig trening, åpner vi nå opp for en ny gruppe. Fokuset under disse treningene blir i stor grad den medisinske gevinsten, og det fysiske tempoet under treningene blir deretter av en helt annen art.

Pusteteknikker, Qi Gong, meditasjon og bevegelighet får et primær fokus. 

Ettersom de fleste i denne målgruppen har ulik grad av begrensninger i hverdagen, iform av sykdom, skade eller alder, så legger vi treningstidene til dagtid (kl 13-14) man og onsdag.

Det er viktig å huske, at selv om Kung Fu er en kunst som kan forebygge og lindre mange fysiske plager, og høste gode gevinster fra et helsemessig standpunkt. Så er ikke dette en mirakelkur som kurerer alt mulig.

Likevel tørr vi i stor grad å påstå at man kan heve og optimalisere livskvalitet, enten du sliter med en kronisk sykdom, større skade eller har nedsatte funksjonsevner sammenlignet med normale voksne. Kung Fu er en livsstil, og ved regelmessig trening på riktig måte, så vil man også få et utbytte på den psykiske delen.

Hvis dette begynner å høres ut som noe du kunne tenkt deg å prøve, så send en mail hvor du skriver kort om hva som er dine utfordringer. Opplysninger blir behandlet konfidensielt.