Om klubben

Klubben ble formelt stiftet i 1987. Året etter ble klubben opptatt som medlem i Norges Idrettsforbund.

Klubben flyttet inn i nye lokaler i Prinsens gate 61, januar 2005. Her har vi trenigssal, garderober, oppholdsrom og vektutstyr tilpasset kampsport.

Medlemmene er fordelt på ulike grupper avhengig av alder (fra 7 til 50 år) og nivå (fra hvitt til svart belte).

Klubbens formål er å gi trening gjennom kamp- og selvforsvarsteknikken kung fu. Treningen tar sikte på å forebygge både psykiske og fysiske lidelser.

Klubben ønsker å motarbeide tendensen til bruk av vold i samfunnet. Det gjør vi gjennom systematisk trening både psykisk og fysisk. Spesielt vil vi oppfordre kvinner til å trene med oss for å lære selvforsvar.

Treningen skal hovedsakelig hjelpe medlemmene til å forsvare seg på gata eller andre steder hvor man kan bli angrepet. Konkurransetrening er ikke prioritert hos oss. Treningen passer for alle som er villige til å svette litt for en bedre helse.

Klubben arrangerte norgesmesterskap i kampsport i mai. 1990 hvor flere klubber deltog som Wing Chun Kung-Fu, Taekwon Do, Tay Son Nhan Kung-Fu, Viet vo dao og Wushu Kung-Fu. Trondheim Kung-Fu klubb stilte med 6 utøvere hvor 4 av de fikk medalje.  2 gull, en sølv og en bronsjemedalje.

Mester Diep satt  som hoveddommer og likte ikke å se at hans elever skadet andre og andre skadet elevene hans. Hans teknikk er kun for selvforsvar, forsvare andre og landet. Ikke for å skade andre for en medalje. Derfor ble dette den første og siste konkurransen klubben deltog i.

Klubben er mer stolt over å få medalje fra sosiale hendelser som 17.Mai hvor klubben fikk førstepremie i Borgertoget enn kampkonkurranser. Mester Diep er mer stolt over å se sine elever gå fra svak til sterk, syk til frisk og sterk bli sterkere. Han ønsker å se sine elever som gode borgere og sterk i samfunnet som hjelper andre.

Treningstidene er enten mandag og onsdag eller tirsdag og torsdag. I tillegg er det muligheter for å trene fredager og søndager.

Hvit Gul Oransje Grønn Blå Brun Svart

Det skal være en stripe av neste farge på beltene før det skiftes til hel farge.

F.eks. benyttes gul stripe på hvitt belte før gult belte, oransje stripe på gult belte før oransje belte o.s.v.

Før svart belte er det spesielt med 2 striper svart på brunt belte.

For hver gang det skiftes belte til ny hel farge tildeles et diplom fra Trondheim Kung Fu Klubb som bevis på godkjent gradering.