Hva er Qigong

Du trener på rolige bevegelser, bedre pusteteknikk og økt konsentrasjon. Du får økt energi og livskvalitet, indre ro og styrke, redusert stress og lengre utholdenhet. Qi Gong, en treningsmetode som jobber med bevegelse, pust og konsentrasjon, og passer både kvinner og menn, uansett alder. 

Qi Gong er avanserte men rolige og behagelige bevegelser som hjelper deg til å puste ordentlig, slappe av, hente fram din energi og øke livskvaliteten. 

Utholdenhet og daglig øvelse av metoden er det som skal til. Du får økt energi, livskvalitet, indre ro og styrke, redusert stress og økt konsentrasjon, bedre immunforsvar og blodtrykk, reduserte muskel og leddplager, bedre nattesøvn og lengre utholdenhet psykisk  og fysisk.

Treningsmetoden er over 2000 år gammel. Qi er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi, mens Gong betyr å «praktisere» eller å «arbeide med». Puste og bevegelsesteknikkene er en del av tradisjonell medisin(TCM). Bevegelsene styrker kroppens egenskaper til å helbrede seg selv. Energibanene i kroppen stimuleres slik at livsenergien, Qi, strømmer mer fritt enn før. Dette bidrar til indre balanse og avspenning i kropp og sinn. Både indre organer og livsprosesser påvirkes positivt. 

Det er mange forskjellige varianter av Qigong, man har Shaolin, Tai Chi, Wushu og Buddhistisk Qigong m.m. Alle trener på forskjellige måter men bevegelsene ligner veldig på hverandre, bare små detaljer som er forskjellige men resultatet er akkurat det samme.

[ezcol_1half]Medisinsk Qigong (Lett Qigong)

Lett Qigong fokuserer mer på lettere bevegelser som setter i gang blodsirkulasjonen og hjelper indre organer i kroppen som nyrer, hjerte og lunger. Hjelper også godt mot stress og gir deg økt mental styrke. Denne type trening passer for barn/ungdom, voksne og gamle, selv for mennesker som sitter i rullestol bare de får til å bruke overdelen av kroppen.  Medisinsk Qigong består kun av 8 enkle bevegelser.

[/ezcol_1half]

[ezcol_1half_end]Hard Qigong

Alle som trener Kung-Fu hos oss lærer hard Qigong med fokus på indre kraft. De benytter Qigong i kombinasjon med mønster og selvforsvarsteknikk fra Kung-Fu. Hardere Qigong gir resultat i at musklene får bedre kondisjon, musklene blir hardere og tåler mye mer motstand. Med denne type trening så motvirker man også framtidige plager som mange opplever med ryggsmerter, betennelse i muskelfester m.m.

[/ezcol_1half_end]

Fordeler med denne treningen

Treningen passer for alle type mennesker, enten de er i god fysisk helse, eller har problemer med stiv rygg, skuldre, mage eller hodepine. Passer også veldig godt for idrettsutøvere og kampsportutøvere da man kan benytte Qigong for økt prestasjon. Lærer man Qigong gir det deg et veldig godt verktøy man kan bruke videre i som f.eks styrketrening. Bruk øvelser du allerede kan i kombinasjon med Qigong så trenger man ikke å bruke tunge vekter. Man lærer å aktivere alle de forskjellige muskelgruppene i kombinasjon med riktig pusteteknikk, noe som resulterer i muskler med langt bedre kondisjon og hardere muskler med økt styrke.

Er det vanskelig å trene Qigong

Både ja og nei, trener man medisinsk Qigong så består teknikken av kun 8 enkle bevegelser, men det krever at man trener hver dag etter man har lært dette. Mange synes det er vanskelig å finne tid til trening hjemme, men denne type trening kan trenes hvor som helst bare man kan sette av mellom 5 til 15 minutt  hver dag. Vil man oppnå best resultat så anbefaler vi at man trener opptil flere ganger daglig. Resultatet er avhengig av din egen innsats akkurat som et innskudd i banken. Setter du mer penger i banken får du desto mer tilbake i form av renter. Invester i din egen helse!

Qigong kurs?

Du trener på rolige bevegelser, bedre pusteteknikk og økt konsentrasjon. Du får økt energi og livskvalitet, indre ro og styrke, redusert stress og lengre utholdenhet. 

Kursleder er Mester Diep, en erfaren og respektert instruktør i  den kinesiske kampkunsten Kim Son Quang Kung Fu. 28års erfaring som instruktør. Han er vokst opp i en Kung Fu familie i Vietnam hvor han har praktisert sin Kung Fu og alle de treningsmetoder som hører til i over 50 år. Han har vært leder for Trondheim Kung Fu Klubb siden 1987. 

Kurset går over 6 søndager fra klokken 17:30 – 19:00

Pris for medlemmer: kr. 1498,-

Pris for ikke medlemmer: kr. 1798,-

For påmelding:

Kontakt Mester Diep på mobil: 951 52 206

eller Johnny på tlf: 90 86 08 68

Bilder fra vår gruppe i Mars 2012: